"El Gran Giuliani"

Georgina Sánchez

 direcció

artística:

   manel

  garcia

Artista convidada

"El Gran Giuliani"

Nascut a Bisceglie (Itàlia), l´any 1781, Giuliani representa una part fonamental de la història de la guitarra de sis cordes. La seva aproximació a la música simfònica amb els seus quatre concerts per a guitarra i orquestra, un d'ells perdut..., el seu viatge a Viena, la "meca" de la música simfònica de la primera meitat del SXIX, on participarà en l'estrena de la Setena Simfonia de Beethoven tocant el violoncel..., la seva influència pedagògica i estètica com a compositor...
Tornar al passat de la guitarra amb Giuliani significa tornar al seu punt històric més important..., una època on la guitarra i l'orquestra coincideixen en un moment fonamental de tránsit entre clasicisme i romanticisme.

                                           

                                         OLGA KOVEKINA (clave)

   SERGI VICENTE (guitarra)

                                              OLGA KOVEKINA

Als 18 anys es va graduar al Conservatori Estatal dels Urals Mussorgsky com a professora de piano obtenint com a menció especial la "medalla de plata". Ha rebut el reconeixement artístic amb el guardó lliurat pel govern de la regió dels Urals. Ha ofert concerts en diferents ciutats de Rússia i Polònia El 1997 es gradua com "concertmaster" i posteriorment visita Espanya com a directora d'un grup de joves músics ("Rondo") i participa en el Festival de la Rioja. Desenvolupa una intensa activitat docent. Després d'una gira de concerts a Rússia amb el guitarrista Sergi Vicente (amb qui formava duo) va realitzar un cicle de recitals per diferents ciutats espanyoles i també va participar al Festival Internacional de Guitarra de l'Havana (Maig 2000) Dins l'àmbit de la música de cambra ha treballat amb Evelio Tiele (violí), Manuel Guillén (violí), Peter Thiemann (violoncel). Recentment ha interpretat la versió per a dos pianos, cor i percussió de "Carmina Burana" (K. Orff) a "l'Auditori Nacional de Catalunya" Com a directora Musical i pianista participa al Festival "Òpera de Butxaca" de Barcelona i alFestival "Isaac Albéniz" de Camprodon. Treballa habitualment en produccions del Gran Teatre del Liceu com "Superbarber de Sevilla" i "D'Òpera" i també en la preparació d'algunes òperes. La seva especialització en el treball amb cantants li permet realitzar diversos recitals audicions i concursos ("Ricard Vinyes", "Manuel Ausensi", "Nits d'Òpera" d'Eivissa, etc) Forma part de "l'Orquestra de Guitarres de Barcelona" com a clavecinista. Treballa com a professora de piano de Grau Mitjà al Conservatori Superiorde Música del Liceu de Barcelona i com a repertorista a la Càtedra de Carmen Bustamante.

                                                SERGI VICENTE

Gairebé 30 anys d'experiència professional avalen la seva trajectòria com a intèrpret en tots els àmbits de la música clàssica. La seva formació ha comptat amb prestigiosos mestres com D. Russell, J. Tomàs, JL Rodrigo, L. Brouwer, A. Pierri, Pepe Romero, etc. També aprofundeix en estudis de direcció i interpretació en diferents estils i especialitats musicals. Fundador i director de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona desenvolupa una extensa tasca pedagògica com a Professor del Conservatori Superior de Música del Liceu, impartint habitualment cursos i "master classes", a més de col·laboracions regulars en importants centres internacionals (Institut Superior d'Art de la Havana, Universitat Nacional de Colòmbia a Bogotà, etc.). Desenvolupa una intensa activitat concertística, en recitals de guitarra sola i com a solista amb orquestra. 

En l'àmbit de la música de cambra ha tocat amb reconeguts intèrprets (Evelio Tieles, Manuel Guillén, Gilles Apap i Ala Voronkova (violí), Peter Thiemann (cello), Liena Keylina (òrgan), José Lostaló (bandurria), etc. La seva discografia inclou cinc CDS d'una gran acollida comercial. Aquesta trajectòria ascendent com a intèrpret ha produït que alguns compositors li dediquin especialment les seves obres i que regularment formi part de jurats de certàmens i concursos internacionals. Ha efectuat nombrosos concerts i enregistraments per a ràdio i televisió a tota Espanya i altres països d'Amèrica, Àsia i Europa; actuant en prestigioses ciutats com: Moscou, l'Havana, Bogotà, Santiago de Xile, Bombai, N. Delhi, París, S. Francisco, N. York, Caracas, Lisboa, Viena, Roma, Frankfurt, Londres, Pequín, Xangai, etc. La seva tasca com a Director de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona ha estat reconeguda a nivell internacional formant part com a Director convidat de la "European Guitar and Mandolin Youth Orchestra". També, ha estat el primer director de la "Orquestra Catalana de Guitarres".

 MANEL GARCIA

 

                                           DUET ALIOTH

              PACO GIL (clarinet) PEDRO JESÚS (guitarra)

FRANCESCO DE  GRAZIA, AMB PETITA ORQUESTRA DE MÚSICS DEL LICEU (guitarra i orquestra)

   Directora convidada de la      orquestra de       concerts per a     guitarra i       orquestra de     Vallirana

GEORGINA  SÁNCHEZ

INTERNATIONAL CLASSICAL GUITAR FESTIVAL OF VALLIRANA

 
 

©2019 por FESTIVAL DE GUITARRA CLÀSSICA DE VALLIRANA. Creada con Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now